Malawi`ye yeni baslarken...


tahacalisirÇevrim Dışı

Kayıt: 29/01/2007
İl: Konya
Mesaj: 370
tahacalisirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2007 12:03
Malawi ye baslayanlarin bilmesi gereken kucuk ama buyuk seyleri buraya siralamak istiyorum.Benim bilmedigim mutlaka bircok sey vardir.Bilen tecrubeli arkadaslarin bu konu altinda toplamarini isterim.Cunku yeni uye olanlarin ve bu hobiye yeni basliyanlarin sorduklari veya sormalari muhtemel sorulari buraya soru-cevap seklinde yazmak isterim.Bilmediklerimin veya yanlis bildiklerimin duzeltilmesini isterim herkese tesekkurler simdiden.
 
1)Malawi akvaryumu en az kac litre olmalidir?
 
c)En azindan 150 lt olmalidir.Tabi 50 lt re dede yasarlar ama bi dusunun insan 50 mt2 evde de yasar 250 mt2 evde de.Hangisinde rahat eder?
 
2)Malawi akvaryumunda dekor nasil olmalidir?
 
c)Malawiler genelde kayalik bolgelerde yasarlar.Ama yunuslar kumluk bolgeleri severler.Malawiler genelde kum kazmayi sevdiklerinden dolayi bitki malawi akvaryumuna pek uygun degildir.Cunku sabah ektiginiz bitki aksam eve geldiginizde su yuzeyinde duruyor olabilir.Eger bitki ekmek ille de istiyorsaniz kalin yaprakli bitkileri tercih etmelisiniz.Cunku malawiler bitkileri yerler.Ayrica akvaryumun tabanina koyacaginiz kum ne cok ince ne de coki kalin taneli olmalidir.Orta derecede buyuklukteki kum iyi olacaktir.
 
3)Malawilerde cinsiyet ayrimi nasil yapilir?
 
c)Aslinda en kesin yontem vent kotroludur.Bu konuda su iki linki vermek en dogrusu olacaktir.Bu konuda sayin Ulvi beyin ve Duygu hanimin affina siginiyorum.
 
4)Baligim agzina yumurta aldi ne yapmaliyim?
 
c)Oncelikle hayirli olsun.Yapmaniz gereken ilk sey baliginizi varsa ayri bir akvaryuma aliniz.Eger baliginizin ilk yavrulamasi ise birakin yavrulari kendi biraksin.Eger daha once birkac sefer yavruladiysa kusturma yapabilirsiniz.Kusturmanin faydalari da var zararlarida bunu kusturma hakkindaki dusuncelerim de yazicam.
 
5)Yem olarak ne kullanmaliyim?
 
Bu konuda oncelikle baliginizin dogal ortamlarda beslenme sartlarini ogrenmeniz gerekir.Ogrenebileceginiz link ise
 
 
Daha devam edecegim ama simdi cikmak zorundayim o neden yarin kaldi.Yeni seyler eklemek isteyen arkadaslar lutfen eklesinler.Bu page in bir amacida forumda devamli gecen ayni sorularin sorulmasini engellemek.
Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler...Embarrassed
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serengetiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1180
serengetiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2007 12:10

Emeğiniz için teşekkürler. Yukarıda yazdığınız bu bilgiler sitede defalarca yazılıp tartışıldı. Arama butonunu kullanarak konu ile alakalı birçok ayrıntılı bilgiye ulaşılabilir.  Saygılar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tahacalisirÇevrim Dışı

Kayıt: 29/01/2007
İl: Konya
Mesaj: 370
tahacalisirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2007 12:13
Evet arama butonu kullanarak bulunabilir ama yeni baslayanlarin daha bilgilere rahat ulasmasi ve forumda defalarca sorulmus sorulari tekrar sormamalari icin yapmaya calistim.Eger moderatorler gereksiz bulursa silebilirler.Benim icin sorun degil.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir